Ohjelmistossa nyt:

  Noppa
  Näetkö punaista?
  Valintakoe
  Trubaduurit

Värikoodit:

  Draama
  Komedia
  Musikaali
  Lapsille
  Nuorille
  Ikäihmisille
  Muu

Aiemmat tuotannot

Äänipeto IdeaTicket-lippuvarauspalvelu IdeaTeatteri Facebookissa!
Lukkosulaa ja lumpeenkukkia

KÄSIKIRJOITUS Heli Laaksonen OHJAUS Jaakko Loukkola & Jyrki Kanerva
LAVASTUS Antti Nieminen & Esko Loukkola TUOTTAJA Pasi Salminen
ROOLEISSA Katiana Chatta, Ilja Mäkelä, Sanni Pekkala & Mikko Semi
ESITYSOIKEUKSIEN VALVONTA Näytelmäkulma


Lukkosulaa ja lumpeenkukkia on rakastetun runoilija Heli Laaksosen esikoisnäytelmä. Lounaismurteella leikittelevässä hyväntuulisessa komediassa on läsnä koko elämä. Se naurattaa, itkettää ja liikuttaa.

Skytölän veljekset muuttavat elämänsuuntaansa. 3G-puhelimen kytkykaupassa he saavat kylkiäisenä sekatavarakaupan. Uusi ura kauppiaina ei kuitenkaan ole ruusuilla tanssimista. Kaupan käytäviä kun kuluttavat vain kaksi kanta-asiakasta: julkisuuteen tasaisin väliajoin törmäillyt ja sen alle jyräytynyt mennyt lupaus Maria del Monte sekä rollaattoriratojen kauhu, mummojen mummo Sepe Susi.

Esityksessä realismi löytyy samasta laarista rekanrenkaiden ja rakennustelineiden kanssa. Pienen kyläkaupan kohtaloksi meinaa koitua niin taloudellinen sekasorto kuin mediasekamelskakin.

Kielellä ja realismilla leikkivä teksti yhdessä IdeaTeatterin osaavien näyttelijöiden kanssa takasivat kesän hyväntuulisimman esityksen maatalouden esittelypuisto Elonkierron makasiiniissa Jokioisilla.

Valokuvia esityksen ensi-illasta löytyy täältä. Luettelo esityksen yhteistyökumppaneista löytyy täältä. IdeaTeatteri kiittää kaikkia katsomassa käyneitä ja toivottaa sydämellisesti tervetulleeksi jälleen tuleviin esityksiin!