Ohjelmistossa nyt:

  Noppa
  Näetkö punaista?
  Valintakoe
  Trubaduurit

Värikoodit:

  Draama
  Komedia
  Musikaali
  Lapsille
  Nuorille
  Ikäihmisille
  Muu

Aiemmat tuotannot

Äänipeto IdeaTicket-lippuvarauspalvelu IdeaTeatteri Facebookissa!
Nummisuutarit

KÄSIKIRJOITUS Aleksis Kivi OHJAUS Mika Vuorentie
ROOLEISSA Mika Juusela & Antti Kemppainen


Aleksis Kiven Nummisuutarit on suomalaisen näytelmäkirjallisuuden merkkiteos. Tänä vuonna sen julkaisusta tulee 150 vuotta ja kirjailijan syntymästä 180 vuotta. Edelleen teos on riemukas, puhutteleva, hauska ja sopii suomalaiseen mielenlaatuun kuin nyrkki Eskon silmään. Juhlavuosien kunniaksi IdeaTeatteri tuo näyttämölle täysin ennen näkemättömän ja raikkaan version klassikkoteoksesta.

Nummisuutarit on Suomen suosituin komedia eikä syyttä, vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää. Esko lähtee hakemaan naapurikylästä itselleen sovittua morsianta puhemiehensä Mikko Vilkastuksen avulla. Eskon veli Iivari, jolla korkki ei pysy kiinni, lähetetään hakemaan Hämeenlinnasta tarvikkeita tuleviin häihin. Kaikkihan arvaavat, ettei tässä hyvin voi käydä. Naapurikylässä onkin häät menossa, ja Esko ajautuu tappeluun. Iivari ei pysty välttelemään kohtaamiaan houkutuksia, vaan juo kaikki rahat enonsa kanssa. Molempien paluumatkasta kotikylään alkaa eeppinen seikkailu monipolvisine juonenkäänteineen.

Erityisen tästä seikkailusta teki myös se, että lavalla nähtiin vain kaksi näyttelijää totutun kahdenkymmenen sijaan. Esityspaikkana toimi aiempien vuosien tapaan maaseutu- ja kotieläinpuisto Elonkierron makasiini. Katso valokuvia esityksestä täällä! Esityksen yhteistyökumppanit löytyvät täältä.