Ohjelmistossa nyt:

  Noppa
  Näetkö punaista?
  Valintakoe
  Trubaduurit

Värikoodit:

  Draama
  Komedia
  Musikaali
  Lapsille
  Nuorille
  Ikäihmisille
  Muu

Aiemmat tuotannot

Äänipeto IdeaTicket-lippuvarauspalvelu IdeaTeatteri Facebookissa!
Rakas lurjus

KÄSIKIRJOITUS Mika Waltari OHJAUS Antti Kemppainen
LAVASTUS Antti Kemppainen & Esko Loukkola
ROOLEISSA Thomas Dellinger, Jaakko Loukkola & Sanni Pekkala
ESITYSOIKEUSVALVONTA Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry


Arkistonhoitaja Siimes asuu vanhanpojan asunnossa veljenpoikansa Jussin kanssa. Vuokralautakunta on pakottanut Siimeksen hankkimaan kahdessa viikossa vapaaseen huoneeseen alivuokralaisen. Vannoutuneilla naisvihaajilla ei ole kuin yksi ainoa ehto: Ei naisia saman katon alle! Kuin sattuman kaupalla alivuokralaiseksi valikoituu Siimeksen tuttavan "sukulaispoika" Kaino Lahja Itkonen, josta ei yksinkertaisesti ota selvää onko tämä lintu vai kala! Soppa on valmis.

Suomen kansa kaipasi raskaiden sodan jälkeisten vuosien jälkeen viihdettä. Vuonna 1947 Edvin Laine tilasi Mika Waltarilta kesäkiertuetta varten kepeän komedian, jossa kirjailijan tulisi huomioida, että näyttelijät tarpeistoineen tulee mahtua Joel Rinteen pieneen autoon. Näin syntyi Rakas lurjus. Näytelmästä tuli heti menestys, ja se kiersi Suomea seitsemän vuoden ajan, jonka jälkeen esitys siirtyi Kansallisteatterin sisänäyttämölle kahdeksi vuodeksi. Vuonna 1955 Toivo Särkkä ohjasi siitä elokuvasovituksen.

Kesällä 2013 tämä riemukas farssi nähtiin IdeaTeatterin 5-vuotisjuhlanäytelmänä kesäkuussa Jokioisten Elonkierrossa ja sen jälkeen heinä-elokuussa juhlakiertueella 11 paikkakunnalla. Jokioisilla esityspaikkana toimi aiempien vuosien tapaan maatalouden esittelypuisto Elonkierron makasiini. Esityksen yhteistyökumppanit löytyvät täältä. Tutustu myös esityskuviin galleriassamme!

IdeaTeatteri kiittää Jokioisilla ja kiertuepaikkakunnilla teatterissa käyneitä ja toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi tuleviin esityksiin!